Avantajele şi importanţa Curţii de Arbitraj sunt din ce în ce mai bine primite de reprezentanţii mediului economic, a afirmat, miercuri, directorul general al Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germană (AHK România), Sebastian Metz, într-o conferinţă de specialitate. 

 

 

Din 2010 până în prezent, a existat o cerere clară a întreprinderilor membre a AHK de înfiinţare a unui curs de arbitraj în România.

Numărul cazurilor în care se apelează la arbitraj pentru soluţionarea litigiilor economice este în continuă creştere. Această tendinţă se observă atât în ţări din Europa de Vest, precum Germania, dar şi în Polonia şi în România', a spus preşedintele Curţii de Arbitraj de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană, Claus Kohler.

AHK a înfiinţat în 2010 Curtea de Arbitraj, având la dispoziţie o serie de arbitri care pot rezolva litigiile în care sunt implicate societăţi de pe teritoriul României, dar şi cele internaţionale, în mai multe limbi precum română, germană, engleză, franceză, dar şi poloneză. 'Importanţa arbitrajului în plan economic pentru toate companiile este încă insuficient cunoscută.

Cu toate beneficiile, legat în special de scurtarea termenelor şi existenţa experţilor în varii domenii, există o rezistenţă la nou. Lipsa tradiţiilor este o altă problemă cu care ne confruntăm în prezent şi pe care o vom rezolva în scurt timp', a explicat, la rândul său, Mihai Macovei, locţiitor al vicepreşedintelui Curţii de Arbitraj de pe lângă AHK, Gisbert Stalfort. 

 

Cititi mai mult pe: economica.net

sursa: economica.net

Pentru a lasa un comentariu va rugam sa va inregistrati