Magistratul Oana Maria Daradics, de la Secţia Civilă a Judecătoriei Cluj a obligat-o marţi, în jurul amiezii, pe avocatul Krisztina Kapcza să părăsească sala de judecată nr 169, în care se desfăşura şedinţa de judecată a unui dosar de servitute, nemulţumită de faptul că aceasta i-a făcut observaţie, în urma deciziei luate într-un dosar în care era implicată.

Daradics a repus cauza pe rol şi a dispus extinderea acţiunii, la doi ani de la începutul procesului, moment în care Kapcza i-a reproşat că nu poate face acest lucru. “Nu puteţi extinde acţiunea în acest moment procesual”, a insistat Kapcza, la care judecătorul a invitat-o să părăsească sala de judecată şi să-şi lase clientul fără apărare.

Pentru că avocatul Kapcza a revenit în sală, insistând că nu procedează legal, magistratul Daradics a chemat jandarmii, cărora le-a cerut pe un ton ridicat să o evacueze din sală pe avocată, deşi încă nu dispusese amânarea cauzei care o privea. Kapcza a părăsit sala, ameninţând că va sesiza Consiliul Superior al Magistraturii privind atitudinea judecătorului, care ar fi avut şi alte mijloace de a sancţiona eventuala atitudine neconformă a apărătorului.

Daradics a devenit magistrat la Judecătoria Cluj din acest an, alături de un grup de tineri judecători şi procurori, numiţi prin decret prezidenţial, în urma concursului organizat de Institutul Naţional al Magistraturii.

Krisztina Kapcza este unul din avocaţii pledanţi veterani, cu o vastă experienţă şi notorietate în dreptul civil.

Tensiunea dintre avocaţi şi magistraţi este la cote maxime în Palatul de Justiţie din Cluj, fostul decan al Baroului fiind cunoscut pentru incidentele în care apostrofa fără rezerve judecătorii, cu precădere pe cei tineri, care nu-i acceptau solicitările.

Din cauza abuzului de autoritate al unor magistraţi, avocaţii craioveni ameninţă cu acţiuni de protest şi au cerut solidaritatea tuturor colegilor de breaslă.

 

sursa: oradecluj.oradestiri.ro

Pentru a lasa un comentariu va rugam sa va inregistrati